Home / ICT / ICT Projecten

ICT Projecten

Jouw probleem?
ICT-projecten zijn bij jouw organisatie misschien niet altijd verlopen zoals iedereen had verwacht en gehoopt. Na de aankoop van het product is iedereen enthousiast. “Nu worden veel problemen opgelost!” is de gedachte. Echter, in de loop van het project verdwijnt het enthousiasme en slaat de stemming om. Omdat medewerkers meer hadden verwacht van het product, omdat ze meer moeten (blijven) doen dan was verwacht, omdat het product niet kan wat er was beloofd in het salestraject of omdat de kosten toch hoger uitvallen dan vooraf was begroot.

Wij laten ICT-implementaties slagen!

Toen je bij de leverancier aanklopte, gaf hij niet thuis. Hij had toch “duidelijk” aangegeven wat er van jouw interne organisatie werd verwacht! En die prestatie is niet geleverd.

De consequentie
De natuurlijke reactie is dan dat medewerkers teleurgesteld raken. De motivatie zakt om nog tijd en energie in het project te steken. Dus ook in het uiteindelijke eindresultaat. De consequentie is dat maar een deel van het nieuwe product wordt gebruikt en niet de efficiëntie wordt gehaald zoals van tevoren was beloofd en gehoopt. De kosten vallen veel hoger uit dan was gebudgetteerd met als consequentie dat een ander project een jaar moet wachten.

Wij helpen je …..
Bij een gemiddeld ICT-project is altijd een groot aantal risico’s aanwezig. Daardoor bestaat de kans dat het project niet het succes wordt als van tevoren was verwacht. Deze risico’s zijn zeker te beperken, waardoor de kans van slagen van het project aanzienlijk vergroot. Dit kan door het aanwijzen van een projectmanager, die al in de beginfase van het selectie- en aankooptraject aanwezig is om dit traject te begeleiden. Een projectmanager die weet waar hij het over heeft, die weet hoe jouw interne organisatie in elkaar zit en die ook de vertaalslag van en naar de leverancier kan maken. Dit gecombineerd met de juiste projectbeheersingsmethodiek die aansluit bij de cultuur van het bedrijf, en de grootste risico’s zijn aanzienlijk beperkt.

Kennismaken met Pro4Staff?

Wij versterken je organisatie.

Om je ICT-project te laten slagen en datgene eruit te halen wat de organisatie ervan verwacht, zetten wij onze ICT-projectmanagers in om jouw organisatie te ondersteunen in het gehele traject van selectie tot volledige implementatie. De professionals van Pro4Staff hebben ruime ervaring en bewezen trackrecords met het managen en beheersen van ICT-projecten. Zowel bij kleine als grote organisaties. Daarom helpen wij je graag met ICT-projectmanagement en laten wij ICT-implementaties slagen!

Professionele ICT-projectbegeleiding?